Cím: 3758 Jósvafő, Kaffka Péter u. 23. sszkk primaporta
Telefon: 30/7194338
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Dapsy vendégház

Jósvafő egy kis falu a források és barlangok völgyében végtelenül barátságos lakosokkal. A világhírű Baradla-barlang szomszédságában található a Dapsy Vendégház, fent a hegyvidékes-völgyes északon fák és lombok között eldugva, Aggtelek mellett a Gömör-Tornai-karszton.

Alsószuha parányi falu Borsodban a hajdani Gömör-vármegye területén, ugrásnyira Aggtelektől, félórányira Kazincbarcikától. Ötszáz valahány ember lakja ezt a falut, jóravaló valamennyi, az idegent előre köszöntik, haragot nem tartanak, nyelvjárásuk érdekes: "Ápód , ányód idejöjjön".

A Baradla-barlang tette világhírűvé ezt a környéket, mely 1995-ben felkerült a Világ Természeti és Kulturális Örökségének listájára. A Baradla rejtelmes világa, a változatos felszíni formák, a természet szépsége, a tiszta levegő nyújt regenerálódást Önnek és családjának.

A gyerekek mozgásigényének kielégítésére, akár szülői felügyelet nélkül is tökéletesen megfelelő a környezet. A városi forgalom veszélyei Jósvafőn kis mértékben vannak jelen.

A szálláshely közúton és vasúton is jól megközelíthető. Rendelkezik 4 db kétágyas szobával 2-2 szobához 1-1 fürdőszobával és felszerelt konyhával. Kültéren kemenceházzal, szabadtéri főzési és sütési lehetőséggel.

A vendégek részére kenyeret és kenyérlángost sütünk a kemencében. Saját főzésű Gömöri Gyümölcsfesztiválon díjnyertes szilva lekvár kóstolási és vásárlási lehetőséggel.

Dapsy vendégház Dapsy vendégház Dapsy vendégház Dapsy vendégház Dapsy vendégház