nyito fejlec BTGE web 03

Cím: 3758 Jósvafő, Dózsa Gy. u 5.sszkk primaporta
Telefon: 30/3311722
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Berecz Béla - Jósvafő ófalu

A Gömör- Tornai Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Bt. az egykori Gömör-Tornai-karszt magyarországi oldalán 2003-ban kezdte meg tevékenységét. A Jósvafői székhellyel alapított vidéki társas mikrovállalkozozás napjainkban pároknak és családoknak falusi szálláshelyet baráti társaságok és felnőtt csoportok részére különböző ökoturisztikai szolgáltatásokat általános és középiskolai osztályok, valamint óvodai és iskolai csoportok számára pedig különféle környezeti nevelési programokat működtet. A családi mikrovállalkozásnak jelenleg egy főállású és egy kisegítő munkatársa van, akik a fenti kiajánlott helyi programokat és szolgáltatásokat szervezik, értékesítik és működtetik.

A Gömör-Tornai Bt. falusi szálláshely szolgáltatása, ill. ökoturisztikai és környezeti nevelési programjai „Nemzeti Parki Termék” és „Gömör- Torna Értéke” védjeggyel rendelkeznek.

A Gömör-Tornai Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Bt. Jósvafő ófalu részében, a XIX. század közepén épült egykori ún. Leskó/ Bartkó-féle portán végzi falusi szállásadói tevékenységét. A háromosztatú, tornácos népi műemlék lakóház Kisház Vendégház néven, önálló és önellátó falusi szálláshelyként, hagyományos bútorokkal berendezett négy férőhelyes lakószobával, fürdőszobával, felszerelt konyhával és étkezővel várja az egykori Gömör-Tornai-karszton üdülni vágyó, falusi hangulatot kedvelő vendégeket.

Felnőttek és iskolás csoportok számára különféle felszíni bemutató programokat és szolgáltatásokat biztosít.

Felnőtt csoportoknak, baráti társaságoknak és családoknak ajánlott programjaink során Jósvafő település védett természeti környezetét és kulturtörténeti értékeit különböző hosszúságú és időtartamú vezetett nappali és éjszakai felszíni túrák, valamint „Ember a karszton” helyi néprajzi, művészeti és gasztronómiai programok keretében mutatjuk be az érdeklődőknek.

Alap-és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályoknak és diákcsoportoknak szóló programjainkat a közoktatásban oktató-nevelő munkát végző gyakorló osztályfőnökök, pedagógusok és táborszervezők figyelmébe ajánljuk. Vezetett felszíni túrák, „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató programok, egy és több napos osztálykirándulások, erdei iskolai programok, valamint nyári táborok lebonyolítása szerepel a kínálatban.