nyito fejlec BTGE web 03

Cím: 3752 Szendrő, Part utca 6.csbv primaporta
Telefon: 0630 598 0101
Email: antal.ferencVrfzrt.hu
Saját honlap: www.var-lak.hu

VÁR-LAK Szendrő

A VÁR-LAK vendégházunk Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén, a Szendrő hegység ölelésében, a Bódva folyó völgyében, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában, megyeszékhelyünktől mindössze 39 km-re, Szendrőben található. A vendégház 4 igényesen kialakított, kényelmes lakószobából áll, bennük francia-, 2db egyszemélyes, vagy kihúzható ágy található. Bizonyos szobák kérés alapján pótággyal bővíthetők. 2-2 lakószoba egymástól elszeparált, a fürdő és a mosdó közös. A házban felszerelt konyha (gáztűzhely, hűtőszekrény, fagyasztó, mosogató, teafőző, kávéfőző, étkészlet, evőeszköz, poharak), spajz és étkező található. A szendrői vár „árnyékában” lévő házhoz óriási kert (arborétum) tartozik, telis tele különböző fajta virágokkal és növényekkel, melyeket évszaknak megfelelően csodálhatnak meg a hozzánk ellátogató vendégek. A házhoz nagyobb alapterületű kiépített pince tartozik.

A házhoz kiterjedt, zárt fákkal, bokrokkal és különleges növényekkel, virágokkal teli füves telek tartozik, mely lehetőséget nyújt számos tevékenység folytatására a szabadban. A vendégek rendelkezésére állnak különböző kerti bútorok, futballabda, tollas valamint egyéb játékok. A portán kutyus van, aki természetesen megköthető, tehát más háziállat is bevihető. A háznál lehetőség nyílik étkezésre önellátóan vagy megbeszélés szerint házias jellegű ételekkel, szalonnasütésre, főzésre a szabadban, grillezésre, gombászásra a háziakkal.

A ház alapterülete és elosztása lehetővé teszi, hogy az egyes szobák átrendezésével, összenyitásával akár kisebb rendezvények, összejövetelek tartására alkalmas tereket kaphatunk. Családunk a helyi Természetjáró Szakosztály alapítója, ennek köszönhetően túra-, és idegenvezetést vállalunk Szendrőben és környékén.

A messzebbre kirándulni vágyókat akár Borsod - Abaúj - Zemplén megye különböző tájain (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni-hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-Karszton és az Alacsony Tátrában is elkalauzoljuk. A szolgáltatás magába foglalja igény szerint az útvonaltervezést, útvonalleírás készítését, szakképzett túravezető biztosítását, a túrával kapcsolatos adminisztratív teendőket valamint a szervezési feladatokat.
A szakképzett idegenvezetők ismertetik a megtekintett útvonalon fellelhető természeti és kulturális értékeket, a kapcsolódó történelmi hátteret, a helyi érdekességeket és hagyományokat. Szendrőben étterem nem található azonban előzetes bejelentkezéssel igényelhető étkezés a vendég kérése szerint, melynek megrendelésében, egyeztetésében az Ön segítségére állunk. Piknik kosaraink alapvetően 2 és 4 adagos méretekben rendelhetők, külön kérés alapján egyedi csomagokat összeállítunk.

A hosszabb rövidebb séta, kikapcsolódást követően a vendégházba hazatérő vendég igénybe vehet masszázs-szolgáltatást is, mely nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést jelent. Masszőrünk 1994-ben végzett a SZOTE Egészségügyi Főiskola Gyógytornászképző szakán. A főiskolán tanulta meg a különböző masszázstechnikákat, amelyeket immár 25 éve a gyakorlatban is alkalmaz. A vendégház az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózati Partnerévé vált. Országos Kékkör – szervizpont: ez annyit jelent, hogy a vendégházba lehetőség nyílik kerékpár szervizelésére. A Természetjáró Igazolvánnyal rendelkezők számára ingyenesen tudjuk biztosítani a Kerékpáros műszaki elsősegély csomagot, és az abban rendelkezésünkre bocsátott eszközöket.