nyito fejlec BTGE web 03

Cím: 3825 Debréte, Petőfi u. 33.csbv primaporta
Telefon: 0620/348-94-39
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Saját honlap: www.debreteiharangszo.hu

Harangszó Vendégház Debréte


A Harangszó Vendégház a falu legvarázslatosabb pontján, idillikus környezetben található a 102 éves görög katolikus templom közvetlen szomszédságában. A pihenni vágyók és az aktív turizmust választó vendégék részére is szinte kimeríthetetlen a programlehetőségeinek kínálata, ami a település nagyon jó fekvésének köszönhető. A friss, tiszta hegyi levegőt szinte harapni lehet, az erdei környezet festői képet nyújt, illetve a környéken fellelhető megannyi látnivaló tartalmas programlehetőségekkel várja az ide látogatókat. A település határában található Aggteleki Nemzeti Park és a Szlovák Karszt védett területeinek páratlan természeti értékei, mészkőszurdokai és szelíd lankái kellemes környezetet biztosítanak a pihenésre, kikapcsolódásra és a túrázásra vágyók számára a falusi turizmus keretében.

A karsztképződményeken kívül jelentős az állat és növényvilág is. A növények közül megemlítendő az árvalányhaj, a tavaszi hérics, a harangvirág valamint a kökörcsin. Az emlősök közül a hiúz, a vadmacska, borz, őz, szarvas és vaddisznó is élőhelyének tekinti a környező erdőket.

A Szlovák határ közelsége tartalmas kirándulási lehetőségeket kínál a Szlovákiai részen is a Tornai várrom, Krasznahorkai vár, Betléri kastély, Szádellői völgy, a történelmileg híres Kassa, Rozsnyó vagy Szepsi városa. További kikapcsolódási lehetőséget és kiváló gasztronómiai élményt nyújt a Tokaj-hegyaljai borvidék, vagy az Anyukám mondta Étterem Encsen.

Akár passzív, akár aktív kikapcsolódási lehetőségre vágyik, biztos lehet abban, hogy Debrétén és környékén megtalálja számításait. Csendes, gyönyörű vidéki környezetben pihenhet és garantálom, hogy a faluban tett séta az ott látottakkal egyetemben magával ragadja majd. A turista útvonalakat követve biztonságos, mégis látványos kirándulásokban lehet része szeretteivel, barátaival.