Cím: 3762 Szögliget, Jókai Mór u. 31.csbv primaporta
Telefon: 30/508-1232
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Miliczki Imre- Falusi vendégasztal

Miliczki Imre szögligeti lakos vagyok. A Kossuth Lajos utca 71 szám alatti Holló Vendégház tulajdonosa. A szállásadást 2002-ben kezdtem el 10 férőhelyjel. Jelenleg 27 ágyunk van, de még bővíteni szándékozunk. A szállás vonzóbbá tevése és az igények minél szélesebb körű kielégítése céljából 2006-ban megkértem az engedélyt a falusi vendégasztal szolgáltatásra. Jó ötletnek bizonyult, mivel folyamatosan bővül iránta az érdeklődés. A vendégek és az érdeklődők bele pillanthatnak az őseink étkezési szokásaikba valamint ez ételek elkészítésében is részt vehetnek. A teljesség igénye nélkül felsorolnák néhány helyi étel jellegzetességet: laksa, pityemálé, pampusk, grulyalángos, csülkös habartbab valamint kenyérlángod és kenyérsütés. A felsorolt ételek kemencében vagy sparheton készülnek a régi csűrben kialakított közösségi helyen. Továbbá kedvelt program a falusi disznóvágás disznótorral egybekötve. Ezeket a lehetőségeket családok, baráti társaságok, munkahelyi csoportok és az Erdei iskola diákjai is szívesen látogatják. A gasztronómiai kínálatot fejedelmi lakomával és falusi lakodalmassal tervezzük bővíteni. A vállalkozó szelleműek ki próbálhatják a kovácsmesterség fogásait a teknővájás nehézségeit, az íjászat technikáját.

További terveim között szerepel egy falusi porta kialakítás, ahol az érdeklődők meg tekinthetik és részt is vehetnek egy régi falusi port mindennapjaiban. Meg nézhetik milyen jószágokat tartottak eleink. Megismerkedhetnek az állatok gondozásával ezen keresztül a falusi emberek mindennapjaival.

A fentiek népszerűsítése és az emberek szórakoztatása céljából az alábbi rendezvényeket szerveztük: Holló napok, szüreti mulatság, forralt boros és helyi borok napja, melyeken népdalkörök, néptáncosok és zenészek léptek fel.

Újabb programokon is dolgozunk, melyekkel a fenti falusi és tájjellegű dolgokat népszerűsíteni tudjuk

Miliczki Imre- Falusi vendégasztal Miliczki Imre- Falusi vendégasztal Miliczki Imre- Falusi vendégasztal Miliczki Imre- Falusi vendégasztal Miliczki Imre- Falusi vendégasztal