arculati kezikonyv 04

ht kezikonyv 2016

btgelogoA Borsod-Torna-Gömör Egyesület piacszervezőként kíván pályázatot benyújtani VP3-16.4.1-17 felhívásra, melynek keretében a közös piacra jutást segítő kisebb beruházások megvalósítása támogatható, épület építés / felújítás, új eszköz beszerzés, marketing és promóciós tevékenységek megvalósításával.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) pályázatot írt ki a „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” elismerés elnyerésére.

Pályázatot a hagyományos és tájjellegű termékek érdekében kiemelkedő, példaértékű eredményt felmutató közösségek (települési és megyei önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint társadalmi szervezetek) nyújthatnak be.

btgelogoHamarosan megnyílik a Vidékfejlesztési Program keretében az „Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” című pályázati felhívás (VP3-16.4.1-16).

A felhívás célja azon mezőgazdasági termelők együttműködése, akik a fogyasztóknak vagy fogyasztók csoportosulásának közvetlenül vagy maximum egy közvetítőn keresztül értékesítik termékeiket.

“A helyi termék a vidék jövője!” címmel szakmai konferenciát rendeztek a Szentlőrinci Gazdanapokon. A helyi termékeket előállító és értékesítő gazdáknak szóló előadásában Szomi Edina, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztési szakértője felhívta a figyelmet a NAK legújabb kézikönyvére.

A Borsod-Torna-Gömör Egyesület 2015. június 26-27-én nagy sikerű „Hagyományaink megjelenítése helyi termékekben” című Nemzetközi konferenciát rendezett Boldván. A Borsod-Torna-Gömör Egyesület a 2007-2013-as időszakban nemzetközi együttműködés keretében és más projektek kapcsán kapcsolatokat épített szlovák, erdélyi és lengyel LEADER csoportokkal.