arculati kezikonyv 04

ht kezikonyv 2016

180507A Borsod-Torna-Gömör Egyesület úgy döntött, hogy a vidéken élő termelőkkel, kézművesekkel, szolgáltatókkal együtt létrehozza a helyi termék védjegyrendszert. Az eredmény? Príma porták, házi remekek, kiváló tájtermékek.

A Borsod-Torna-Gömör Egyesület mint helyi LEADER akciócsoport segítséget nyújt a közösségi kezdeményezések megvalósításában a vidék gazdasági fejlődése érdekében. Az akciócsoport működési területe a Bódva és a Sajó folyók völgyére, az Aggteleki-karsztra, a Borsodi dombságra, a Rudabányai-hegységre, valamint a Cserehátra terjed ki. Az Egyesület tevékenységével aktívan hozzájárul a vidéki élet élhetőbbé tételéhez, a megszerzett tudás és jó gyakorlat helyi szinten történő alkalmazásához. A Borsod-Torna-Gömör térségben elindítottak olyan helyi védjegy programot, melynek keretében kialakítottak egy közös arculatot, minősítési rendszert és segítik a piacra jutást is többek között eszközbeszerzéssel, marketingtevékenységgel, térségi rendezvények támogatásával és kiállítási installáció beszerzésére.

btgelogoA Borsod-Torna-Gömör Egyesület piacszervezőként kíván pályázatot benyújtani VP3-16.4.1-17 felhívásra, melynek keretében a közös piacra jutást segítő kisebb beruházások megvalósítása támogatható, épület építés / felújítás, új eszköz beszerzés, marketing és promóciós tevékenységek megvalósításával.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) pályázatot írt ki a „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” elismerés elnyerésére.

Pályázatot a hagyományos és tájjellegű termékek érdekében kiemelkedő, példaértékű eredményt felmutató közösségek (települési és megyei önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint társadalmi szervezetek) nyújthatnak be.

btgelogoHamarosan megnyílik a Vidékfejlesztési Program keretében az „Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” című pályázati felhívás (VP3-16.4.1-16).

A felhívás célja azon mezőgazdasági termelők együttműködése, akik a fogyasztóknak vagy fogyasztók csoportosulásának közvetlenül vagy maximum egy közvetítőn keresztül értékesítik termékeiket.

“A helyi termék a vidék jövője!” címmel szakmai konferenciát rendeztek a Szentlőrinci Gazdanapokon. A helyi termékeket előállító és értékesítő gazdáknak szóló előadásában Szomi Edina, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztési szakértője felhívta a figyelmet a NAK legújabb kézikönyvére.